In 1794 richtte Geert Reinders, grondlegger van de immunologie, de Sociëteit van Onderlinge bijstand op. Vanaf 2019 is er ter nagedachtenis aan zijn nalatenschap  een stichting in ontwikkeling naar hem vernoemd. Met initiatieven en activiteiten die beleefd en erkend zouden kunnen worden als zijnde van een nieuwe School voor Solidariteit.

De huidige tegenslagen als gevolg van het Coronavirus laten geen mens onberoerd. Ieder op een eigen manier en niemand wordt ontzien.

Sommige geraken in of komen juist uit een isolement. De situatie waarin we leven voedt de behoefte naar onderlinge solidariteit, lokaal en mondiaal. Er moet nog wel wat bevochten worden, maar dicht bij huis lijkt toch veel mogelijk. De hele wereld is nog een vraagstuk. Het een kan niet zonder het ander.

We lijken een pad in te slaan van minder verdeeldheid naar meer solidariteit. In de overtuiging dat we hiermee de het virus kunnen overwinnen. Maar wat als dat gelukt is, hoe houden we dit dan vast voor alle toekomstige epidemieën en crisis die de mensheid in de 21ste  eeuw kan bestormen?

We kunnen het Geert niet meer vragen. Daarom maar aan jou: 

Hoe kunnen we de ingeslagen weg van lokale solidariteit behouden als basis voor een wereldwijde solidariteit?


Deel gerust jouw idee, alleen samen worden we wijzer >>